BELASTINGEN

afsfsfsdfsdfsfsf

Blog Detail

Ook in de afgelopen periode hebben onze taxateurs voor verschillende opdrachtgevers de taxaties mogen uitvoeren. In het eerste kwartaal lag de nadruk op de taxatie van rijksmonumenten. Voor een aantal gemeenten in Nederland mochten wij één of meerdere gebouwen taxeren in het kader van de instandhoudingssubsidie (ook wel BRIM genoemd).


 

Provincie Zeeland

Veel objecten zijn bijzonder, maar sommige objecten zijn uniek. De Zeelandbrug was bij zijn oplevering de langste brug van Europa en werd op 15 december 2015 aangewezen als rijksmonument. ATMP mocht van deze unieke monumentale brug de herbouwaarde bepalen. De Zeelandbrug (aanvankelijk Oosterscheldebrug) is een verkeersbrug over de Oosterschelde met een totale lengte van 5.022 meter. De brug bestaat uit 54 pijlers met daartussen 52 overspanningen van 95 meter en een beweegbaar gedeelte (2-kleps basculebrug) met een doorvaartbreedte van veertig meter.

atmp-zeelandbrug
 

Gemeente Bernheze

Voor de gemeente Bernheze heeft ATMP in de afgelopen periode de taxaties mogen uitvoeren. De gemeente Bernheze heeft circa 30.000 inwoners, die verdeeld zijn over de kernen Heesch, Heeswijk-Dinther, Nistelrode, Vorstenbosch en Loosbroek. De gemeente heeft een landelijk karakter waarin, naast landbouwgebieden, natuur- en bosgebieden en water domineren. Voor deze gemeente mochten wij de verzekeringstaxaties voor o.a. de scholen, verenigingsgebouwen en sportaccommodaties verzorgen. ATMP heeft voor de gemeente Bernheze zowel de opstaltaxaties als de inventaristaxaties uitgevoerd.
 

Gemeente Voorst

Conform artikel 7:960 BW zijn taxatierapporten voor de opstallen 6 jaar geldig. In de gemeente Voorst heeft ATMP recentelijk de actualisatie van de deskundigentaxaties mogen uitvoeren. Op dit moment zijn wij de taxaties aan het afronden waardoor ook bij de gemeente Voorst alle eigendommen op basis van een deskundigentaxatie verzekerd blijven. Binnen de portefeuille van de gemeente Voorst ook vijf kerktorens waarvan er een aantal ook zijn aangemerkt als rijksmonument.
 

Gemeente Bunschoten

Op de grens van de provincie Utrecht ligt de gemeente Bunschoten. De gemeente bestaat uit drie officiële kernen: Bunschoten-Spakenburg, Eemdijk en Zevenhuizen. Ook binnen de gemeente Bunschoten mochten wij naast de scholen, het gemeentehuis en de gemeentewerf een aantal rijksmonumenten zoals bijvoorbeeld de gemeentetoren taxeren zodat deze op basis van een vaste taxatie verzekerd kunnen worden. Van oudsher is het dorp Spakenburg een vissersdorp en Bunschoten een boerendorp. Dit is ook terug te zien in de rijksmonumenten. Zo heeft ATMP in Spakenburg een verzekeringstaxatie mogen verzorgen voor Rijksmonumenten zoals de Rokerij, de visafslag en de werf.