BELASTINGEN

afsfsfsdfsdfsfsf

Blog Detail

Herbouwwaarde taxatie voor De SIM, instandhoudigssubsidie voor rijksmonumenten.

Bezit u een monumentaal pand? Bent u werkzaam in een monumentaal gebouw? En bent u van plan te gaan verbouwen? Dan heeft u wellicht recht op subsidie. De SIM (Subsidie Instandhouding Monumenten). In het verleden stond deze subsidie ook wel bekend als de BRIM. De overheid heeft deze instandhoudingssubsidie in het leven geroepen omdat zij er een belang bij heeft dat uw rijksmonument in goede staat verkeert. Op deze manier komt de overheid de pandeigenaren een klein beetje tegemoet in de onderhoudskosten.

SIM

Welke werkzaamheden vallen onder de SIM?

De SIM is niet geldig op alle soorten werkzaamheden aan uw pand. Het is bedoeld voor schilderwerk of plaatselijk herstel van het houtwerk. En voor overige werkzaamheden die bijdragen aan het behoud van de monumentale waarden. De subsidie wordt voor een periode van zes jaar in voorschotten aan u uitgekeerd.

Punten waar u rekening mee moet houden

  • U dient uw aanvraag te doen tussen 1 februari en 31 maart.
  • U komt in aanmerking voor de subsidie als u eigenaar bent van een rijksmonument dat niet is bestemd als particulier woonhuis. Ook niet in de oorspronkelijke bestemming.
  • U kunt ook in aanmerking komen als u in bezit bent van een groen monument.
  • Bij de aanvraag is een herbouwwaardetaxatie nodig. Wij kunnen u helpen met deze taxatie.

Naast bovenstaande punten zijn er meerdere regels waar u rekening mee dient te houden. U kunt deze vinden op de website van monumenten.nl. Daar is ook een stappenplan te vinden om eenvoudig te bekijken of u in aanmerking komt voor de instandhoudingssubsidie.

Hoe vraag ik de SIM aan?

U kunt de SIM digitaal of op papier aanvragen bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Zij bepalen uiteindelijk of u in aanmerking komt voor de instandhoudingssubsidie. Wij helpen u uiteraard graag met uw aanvraag en de herbouwwaardetaxatie van uw pand. Wilt u meer informatie over de SIM of over onze werkwijze? Neem dan contact met ons op. We staan u graag te woord.

ATMP. Nooit duurder. Duidelijk beter.