Taxaties voor een overheidsinstantie

Bent u vastgoedbeheerder, facilitair manager of verantwoordelijk voor de verzekeringen bij een gemeente, waterschap of provincie? Heeft u de portefeuille met verzekeringen of de onderliggende gebouwen en/of inventarissen in uw dagelijkse beheer? Wilt u de panden en eigendommen graag voor de juiste waarde laten verzekeren? Onze gespecialiseerde VRT-Registertaxateurs helpen u graag. Zo krijgt u gegarandeerd de juiste herbouwwaarde voor de panden en eigendommen van uw gemeente.

Wie helpen wij?

  • Overheidsinstantie in Nederland

Wat doen we voor u?

  • Taxaties van opstallen, inventarissen, installaties, kunst en kostbaarheden ten behoeve van verzekeringsdoeleinden
  • Onze specialisten taxeren de gemeentelijke gebouwen en eigendommen
  • Wij verzorgen een vaste taxatie conform artikel 7:960 BW

Wat doen wij van ATMP voor u?

U laat een herbouwwaarde- of inventaristaxatie doen om zeker te zijn van een juiste verzekering van de eigendommen van uw instantie. Zo weet u zeker dat bij schade het pand of de inventaris (of een gedeelte daarvan) weer hersteld wordt zoals het was en u zo snel als mogelijk weer door kan gaan met uw kerntaken. Zodra u een offerte bij ATMP heeft aangevraagd en daar akkoord op hebt gegeven, nemen wij contact met u op om een afspraak te maken. In de tijd tot de afspraak doen wij het één en ander aan onderzoek, zodat onze taxateurs goed voorbereid bij u langskomen. Als we dan het bezoek op locatie hebben afgerond, verwerken wij alles in ons eigen systeem genaamd FireTax. Dit gebeurt op ons kantoor in Almere. Nadat alles netjes is verwerkt, krijgt u van ons het rapport met de herbouwwaarde aangeleverd. U controleert daarna of alles klopt. Zo niet, passen wij dat voor u aan.

Alle taxaties worden gerapporteerd conform art. 7:960 BW

Deze aanpak resulteert in een gedetailleerd taxatierapport. Daarin staan alle opstallen geregistreerd. Het taxatierapport is zes jaar geldig. En biedt, conform artikel 7:960 BW als deskundigentaxatie, garantie tegen onderverzekering. ATMP raadt de taxatie volgens artikel 7:960 BW aan. Hiermee garanderen wij u de juiste herbouwwaarde voor het pand en eigendommen.

Wat verwachten wij van u?

Om onze taxatie en het gehele proces succesvol te laten verlopen, hebben wij van u enige gegevens nodig. Dit zijn:

  • plattegronden
  • eerdere taxatierapporten
  • een polis

Ook is het voor een succesvolle taxatie essentieel om toegang tot de locaties te hebben. Hiervoor hebben wij een contactpersoon met contactgegevens nodig. Het is relevant dat de contactpersoon aanwezig is. Deze moet bereikbaar zijn voor antwoorden op eventuele vragen en hij moet de nodige kennis hebben over de gemeentelijke eigendommen.

Waarom ATMP?

Ons motto is ‘nooit duurder, duidelijk beter’. Dit betekent niet dat wij altijd de laagste prijs geven, maar wel dat u bij ATMP het beste product voor deze prijs krijgt. Wij zijn er dan ook trots op dat uit evaluaties van uitgevoerde opdrachten door de klant gemiddeld een rapportcijfer van een 8 wordt gegeven. We komen altijd onze afspraken na. Daardoor hebben wij veel vertrouwen gekregen van onze klanten. En dat waarderen wij enorm!

Vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op. Onze gespecialiseerde taxateurs staan klaar om u te helpen.

ATMP