Taxaties voor uw VvE

Bent u de bestuurder van een VvE? En wilt u graag uw VvE van de juiste waarde laten verzekeren? Onze gespecialiseerde VRT-taxateurs helpen u graag. Zo krijgt u gegarandeerd de juiste herbouwwaarde voor uw VvE.

Wie helpen wij?

 • Bestuurders van een VvE (Vereniging van Eigenaren)

Wat doen we voor u?

 • Bepaling van de herbouwwaardetaxatie op basis van een vaste taxatie conform artikel 7:960 BW voor uw VvE
 • Waardebepaling van uw VvE
 • Snelle en efficiënte taxatie voor de opstalverzekering van een VvE

Wat hebben we van u nodig?

 • Plattegronden, splitsingsakte, eerdere taxatierapporten en een polis
 • Een vaste contactpersoon die antwoord heeft op onze vragen

Wat doen wij van ATMP voor u?

U laat een herbouwwaardetaxatie uitvoeren om zeker te zijn van een juiste opstalverzekering van uw VvE. Zo weet u zeker dat bij schade het pand (of een gedeelte daarvan) weer teruggebouwd wordt zoals het was. Nadat u een offerte bij ATMP heeft aangevraagd en daar akkoord op hebt gegeven, nemen wij contact met u op om een afspraak te maken. In de tijd tot de afspraak doen wij het één en ander aan onderzoek, zodat onze taxateurs goed voorbereid bij u langskomen. Als we dan het bezoek bij uw VvE hebben afgerond, verwerken wij alles in ons eigen systeem genaamd FireTax. Dit gebeurt op ons kantoor in Almere. Nadat alles netjes is verwerkt, krijgt u van ons het rapport met de herbouwwaarde aangeleverd. U controleert daarna of alles klopt. Zo niet, passen wij dat voor u aan. ATMP kan de taxatie volgens één van onderstaande opties rapporteren:

 • Waardebepaling
 • Vaste taxatie conform artikel 7:690 BW.

Waardebepaling

De vastlegging ter plaatse wordt op een eenvoudige en doeltreffende wijze gedaan. Resultaat is een rapportage die bestaat uit één pagina waarop de waarde vermeld staat. Deze waardering vindt, over het algemeen, plaats na overleg en acceptatie van een verzekeraar of tussenpersoon.

Vaste taxatie conform art. 7:960 BW

Bij deze taxatie worden de opstallen uitgebreid opgenomen en gerapporteerd. Deze aanpak resulteert in een gedetailleerd taxatierapport. Het taxatierapport is zes jaar geldig. En biedt, conform artikel 7:960 BW als deskundigentaxatie, garantie tegen onderverzekering. ATMP raadt de taxatie volgens artikel 7:960 BW aan. Hiermee garanderen wij u de juiste herbouwwaarde voor uw VvE.

Wat verwachten wij van u?

Om onze taxatie en het gehele proces succesvol te laten verlopen, hebben wij van u enige gegevens nodig. Dit zijn:

 • plattegronden
 • splitsingsakte
 • eerdere taxatierapporten
 • een polis

Ook is het voor een succesvolle taxatie essentieel om toegang tot uw VvE te hebben. Hiervoor hebben wij een contactpersoon met contactgegevens nodig. Het is relevant dat de contactpersoon aanwezig is. Deze moet bereikbaar zijn voor antwoorden op eventuele vragen. En hij moet de nodige kennis hebben over de VvE.

Waarom ATMP?

Gebleken is dat door onze projectmatige aanpak en onze ruime ervaring ATMP de beste prijs-kwaliteitsverhouding in de markt aanbiedt. Wij zijn er dan ook trots op dat uit evaluaties van uitgevoerde opdrachten door de klant gemiddeld een rapportcijfer van een 8 wordt gegeven. Ons motto is niet voor niets. Nooit duurder… Duidelijk beter!

Vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op. Onze gespecialiseerde taxateurs staan klaar om u te helpen.

ATMP