BELASTINGEN

afsfsfsdfsdfsfsf

VvE taxatie

Taxatie voor opstalverzekering Vereniging van Eigenaren

Krijgen we genoeg uitgekeerd bij een brand of andere calamiteit? Betalen we te veel voor onze verzekering? Dekt de opstalverzekering de herbouwwaarde? Vragen die u zich gerust kunt stellen als VvE bestuur. Na een opname op locatie door één van onze deskundige, gecertificeerde taxateurs heeft u de antwoorden. U weet dan ook direct of u niet onderverzekerd bent. Maar wat ‘onderverzekerd zijn’ voor gevolgen heeft, later meer.

Een opstalverzekering dekt de schade bij brand of andere calamiteiten, zoals bijvoorbeeld stormschade of schade ten gevolge van een inbraak. Om de juiste herbouwwaarde te berekenen dient het complex, klein of groot, getaxeerd te worden. De vaststelling van de herbouwwaarde is belangrijk. Dit is de waarde waarvoor het complex herbouwd kan worden op dezelfde plek. En naar constructie en indeling gelijkwaardig onmiddellijk na de gebeurtenis. Na taxatie overhandigen wij u een rapport, waarmee u naar de verzekeraar kunt. Ons rapport wordt door alle verzekeraars geaccepteerd en u heeft de opstal-verzekering die bij uw VvE past.

Na 6 jaar dient de herbouwwaarde opnieuw getaxeerd te worden. Zo blijft de verzekering voldoende dekking bieden.

Waarom ATMP?

  • Opstelling taxatierapport volgens Art. 7.960 BW, zodat u nooit onderverzekerd bent.
  • U betaalt niet teveel premie omdat we de juiste herbouwwaarde vaststellen.
  • Wij hanteren vaste tarieven voor de taxatie van een VvE complex volgens ons ‘nooit duurder, duidelijk beter’ principe.
  • Indien u een offerte wenst, heeft u die binnen twee werkdagen.
  • Opname ten behoeve van taxatie is binnen vijf werkdagen en altijd op locatie.
  • Binnen vijf werkdagen na het bezoek heeft u de rapportage.
  • De taxatierapporten worden opgesteld door VRT-Register taxateurs, waardoor rapporten voldoen aan de strengste eisen en richtlijnen.
  • Een spoedtaxatie binnen 24 uur behoort tot de mogelijkheden.

Een VvE heeft een taxatierapport voor de verzekeraar nodig.

We willen bestuurders van een VvE niet onnodig ongerust maken, maar een waarschuwing is op zijn plaats. Is de VvE onderverzekerd en blijkt er geen geldig taxatierapport overlegd te kunnen worden? Dan kan bij een brand of calamiteit het bestuur hoofdelijk aansprakelijk gesteld worden. Dit wil uiteraard niemand. Zorg dus voor een goede taxatie. Bij ATMP hebben we de expertise in huis. En u bent goed verzekerd.

ATMP. Nooit duurder. Duidelijk beter.

WOZ